Χαλβάς σιμιγδαλένιος

Χαλβάς σιμιγδαλένιος

Συστατικά

  • 3/4 κούπας ηλιέλαιο
  • 2 κούπες σιμιγδάλι (μισό χοντρό, μισό ψιλό)
  • 3 κούπες ζάχαρη
  • 4 κούπες νερό
  • ξύσμα από 3 πορτοκάλια
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1/4 κ.γ. γαρύφαλλο
  • 150 γρ. αμύγδαλο φιλέ ή λευκό (χωρίς φλούδα)
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Ψήνουμε το αμύγδαλο σε ένα ρηχό ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα σε προθερμασμένο φούρνο για 5 λεπτά στους 180 βαθμούς.
  • Σε μια αντικολλητική κατσαρόλα σοτάρουμε το λάδι με το σιμιγδάλι και τα αρωματικά σε μέτρια φωτιά μέχρι να καβουρδιστεί το σιμιγδάλι, όχι να καεί.
  • Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά (4 κούπες νερό, 3 κούπες ζάχαρη) μαζί με το ξύσμα από τα πορτοκάλια – εκτός από το αμύγδαλο- και ανακατεύουμε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να πήξει.
  • Ξέρουμε ότι είναι έτοιμο, όταν ξεκολλάει από μόνο του από  τον πάτο της κατσαρόλας (μόλις γυρίσουμε την κατσαρόλα λίγο στο πλάι). Όταν είναι έτοιμο, προσθέτουμε και το αμύγδαλο και ανακατεύουμε. (Αν δούμε ότι πάει να μας αρπάξει,χαμηλώνουμε τη φωτιά).
  • Βάζουμε το μείγμα σε μία φόρμα 20 εκ. και σε 5 λεπτά ξεφορμάρουμε! Τρώμε και ζεστό και κρύο και μπορούμε να το συνοδεύσουμε με παγωτό βανίλια.
Tip
Αν δείτε ότι πάει να σας αρπάξει τότε χαμηλώνουμε τη φωτιά!

Αφησε το σχόλιο σου

Η Διεύθυνση email σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία μαρκάρονται με *

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Lost Password

Close