Τουρκικά και ιταλικά υποβρύχια σε κοινές ασκήσεις στην ελληνική υφαλοκρηπίδα

Τουρκικά και ιταλικά υποβρύχια σε κοινές ασκήσεις στην ελληνική υφαλοκρηπίδα

Λίγες μέρες μετά την υπογραφή ελληνοϊταλικής συμφωνίας για την ΑΟΖ, ιταλικά και τουρκικά υποβρύχια πραγματοποίησαν κοινές ασκήσεις πολέμου ανάμεσα στην Κρήτη και την Ιταλία.

Συγκεκριμένα το τουρκικό ΥΠΑΜ ανακοίνωσε πως στις 13 Ιουνίου τουρκικά και ιταλικά υποβρύχια πραγματοποίησαν ασκήσεις στη Μεσόγειο.

Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΑΜ αναφέρει:

«Ιταλικά και τουρκικά υποβρύχια πραγματοποίησαν θαλάσσιες ασκήσεις στη Μεσόγειο στις 13 Ιουνίου 2020. Τα δύο Ναυτικά που έχουν την πιο αποτελεσματική υποβρύχια δύναμη στη Μεσόγειο, συνεχίζουν να βελτιώνουν τη διαλειτουργικότητα με τις θαλάσσιες ασκήσεις».’

Σύμφωνα με πληροφορίες η άσκηση έλαβε χώρα ανάμεσα στην Κρήτη και την Ιταλία εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας, αποδεικνύοντας έτσι για άλλη μια φορά την στενή συμμαχία Ρώμης και Άγκυρας. 

Εκτός της υποβρυχιακής άσκησης πραγματοποιήθηκε και κοινή άσκηση ανεφοδιασμού τουρκικής φρεγάτας από τουρκικό πλοίο.

Ιταλία & Τουρκία συμπεριφέρονται πλέον σαν στενοί σύμμαχοι με κοινές στοχεύσεις τόσο στη Μεσόγειο όσο και στη Λιβύη, όπου στηρίζουν και οι δύο την κυβέρνηση των φιλότουρκων της Τρίπολης.

Μάλιστα, το ιταλικό ΥΠΕΞ χθες έσπευσε να αναπαράγει τους τουρκικούς ισχυρισμούς περί «μαζικών τάφων» στις περιοχές του Χαφτάρ και να ζητήσει έρευνες για εγκλήματα πολέμου.

Είναι επίσης φανερό πως η Ρώμη δεν θα υπέγραφε σε καμία περίπτωση το ελληνοϊταλικό σύμφωνο για τις ΑΟΖ αν αυτό  θα έπληττε τα συμφέροντα της Τουρκίας η θα πήγαινε κόντρα στο μνημόνιο Άγκυρας-Τρίπολης.

pronews

Αφησε το σχόλιο σου

Η Διεύθυνση email σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία μαρκάρονται με *

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Lost Password

Close