Το Γράμμα.Μια ιστορία.

Το Γράμμα.Μια ιστορία.

ΓΡΑΦΕΙ Ο NICK

Όταν πρωτοάκουσα “Το Γράμμα” του Σωκράτη Μάλαμα μου φάνηκε μάλλον αδιάφορο. Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής δεν μου πολυάρεσε γενικότερα ο Μάλαμας. Που να φανταστώ ότι κάποιους μήνες αργότερα θα πασχίζω να μάθω να παίζω τα τραγούδια του στην κιθάρα? Ακούγοντας λοιπόν το κομμάτι αυτό σκέφτηκα ότι είναι ένα ακόμη τραγούδι για σακατεμένους έρωτες και πληγωμένες καρδιές. “Και έτσι θα σ΄αγαπώ πολύ και θα σε βλέπω λίγο…”. Όμως ακούγοντας μια συνέντευξη του ιδίου, ο Σωκράτης είπε πως το συγκεκριμένο τραγούδι είναι ένα γράμμα το οποίο έχει γράψει ο ίδιος και το έχει ταχυδρομήσει στον εαυτό του… “Δεν θέλω πια να μου μιλας για όσα έχεις ζήσει”. Όταν ξανάκουσα το κομμάτι λοιπόν δεν ήταν το ίδιο και μπορώ να πω οτί από εκείνη τη στιγμή εκτίμησα ιδιαίτερα τον τραγουδοποιό.

Στην ουσία λοιπόν ο Μάλαμας προτρέπει τον εαυτό του να απεγκλωβιστεί από μια τελματική κατάσταση την οποία βιώνει, να ανοίξει τα παράθυρά του και να αδείασει το μυαλό του απο τις σκέψεις που το βαραίνουν. Μάλλον βλέπει τον εαυτό του σαν έναν παλιό του φίλο που θέλει να ξέρει ότι τα μελαγχολικά βράδια της Κυριακής είναι καλά, όμως ταυτόχρονα θέλει να ξεκόψει μαζί του και να προχωρήσει τη ζωή του ένα βήμα παραπέρα.

Κλέινοντας λοιπόν, μένω σε αυτό που είπε και ο ίδιος ο Μάλαμας. Ότι τα τραγούδια είναι ελεύθερα να πάνε όπου θέλουν από τη στιγμή που φύγουν από το δημιουργό τους! Σίγουρα είναι κάτι το πολύ όμορφο να γνωρίζεις την ιστορία πίσω από ένα τραγούδι(αυτη είναι η ουσία και του άρθρου βέβαια) αλλά ταυτόχρονα ο ακροατής πρέπει να ταυτιστεί μαζί τους, να σχηματίσει δικές του εικόνες και δικά του βιώματα. Φιλική συμβουλή : Αφήστε τα τραγούδια να σας ταξιδέψουν και όπου σας βγάλει!

Αφησε το σχόλιο σου

Η Διεύθυνση email σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία μαρκάρονται με *

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Lost Password

Close