Η Samsung 360 Round είναι μία 3D κάμερα 360⁰ για επαγγελματίες

Η Samsung 360 Round είναι μία 3D κάμερα 360⁰ για επαγγελματίες

Μετά από χρόνια ανάπτυξης, η Samsung 360 Round είναι επισήμως διαθέσιμη για όσους ενδιαφέρονται να επενδύσουν πάνω από $10 χιλιάδες.

Σε αντίθεση με την “consumer” επιπέδου Gear 360, πρόκειται για μία επαγγελματικής κλάσης κάμερα 360⁰ που επιτρέπει το streaming βίντεο 360⁰ ανάλυσης 4K στις τρεις διαστάσεις (3D), κάτι που είναι ανέφικτο με την μικρή Gear 360.

Για να επιτύχει κάτι τέτοιο χρησιμοποιεί 17 κάμερες συνολικά και πιο συγκεκριμένα οκτώ ζευγάρια –κάτι απαραίτητο για τη δημιουργία της αίσθησης του βάθους και το τρισδιάστατο imaging- τακτοποιημένα περιφερειακά, καθώς και μία κάμερα στην… οροφή της κατασκευής, που ζυγίζει συνολικά δύο κιλά.
Όπως είναι κατανοητό δεν είναι και τόσο… φορητή. Από την άλλη όμως δεν απευθύνεται και στον οποιονδήποτε. Για live broadcasting με τη συγκεκριμένη κάμερα σε 4096 x 2048 pixels στα 30fps απαιτείται ένα σύστημα με Intel Core i7-6950X ή πιο γρήγορο, με 32GB RAM και δύο κάρτες γραφικών τύπου Nvidia GeForce GTX 1080 Ti. Το post processing από την άλλη είναι ευκολότερο, αν και πάλι κάποιος θα χρειαστεί Core i7 και τουλάχιστον μία GeForce GTX 1080.

Από άποψη εξοπλισμού, η Samsung 360 Round διαθέτει όπως αναφέραμε 17 κάμερες που βασίζεται σε αισθητήρες 1/ 2.8” 2,0 Μegapixels με σύστημα φακών f./1.8 καθώς και έξι εσωτερικά μικρόφωνα για spatial audio μαζί με δύο υποδοχές για επιπλέον δύο εξωτερικά μικρόφωνα. Μπορεί να εγγράψει σε H.265 σε κάρτα microSD (UHS-II) ή σε SSD ενώ καλύπτει τις προδιαγραφές IP65 όσον αφορά στην προστασία της από νερό και σκόνη. Η κάμερα ενσωματώνει 40GB eMMC και 10GB RAM τύπου LPDDR3 ενώ για την γρήγορη μεταφορά αρχείων υπάρχουν USB Type-C και LAN. Το κόστος της θα ξεπερνάει τα $10.000 όταν θα κυκλοφορήσει προς τα τέλη του μήνα στις ΗΠΑ αρχικά και αργότερα σε άλλες αγορές.

 

insomnia

 

Αφησε το σχόλιο σου

Η Διεύθυνση email σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία μαρκάρονται με *

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Lost Password

Close