Προσοχή: Mην πλύνετε Ποτέ Ξανά το Κοτόπουλο

Προσοχή: Mην πλύνετε Ποτέ Ξανά το Κοτόπουλο

Μπορεί το ωμό κοτόπουλο να είναι γεμάτο βακτήρια στην επιφάνειά του αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να πλένεται πριν μαγειρευτεί.

Ο λόγος είναι-όπως θα διαπιστώσετε και στο video που ακολουθεί-ότι με το πλύσιμο όχι μόνο δεν σκοτώνονται τα βακτήρια αλλά μεταφέρονται κιόλας σε ό,τι βρίσκεται τριγύρω, στον πάγκο της κουζίνας, στα τρόφιμα που μπορεί να έχετε κοντά ή και πάνω σας.

Ωστόσο, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι η πρακτική αυτή είναι λανθασμένη, καθώς τα σταγονίδια του νερού βοηθούν στην εξάπλωση του καμπυλοβακτηριδίου στα χέρια μας, στις επιφάνειες της κουζίνας, στα ρούχα μας αλλά και στα μαγειρικά σκεύη.

Τα περιστατικά λοίμωξης από το καμπυλοβακτηρίδιο είναι αρκετά, όμως σημαντική μερίδα του πληθυσμού δε γνωρίζει καν την ύπαρξη του μικροοργανισμού. Ακόμη λιγότεροι γνωρίζουν ότι το κοτόπουλο είναι η πηγή μόλυνσης.

Αυτό που προτείνουν οι ειδικοί να κάνετε είναι να βγάζετε το κοτόπουλο από τη συσκευασία του και να το βάζετε κατευθείαν για μαγείρεμα. Άλλωστε το καλό ψήσιμο ή βράσιμο θα σκοτώσει όλα τα βακτήρια του πουλερικού.

Δείτε το παρακάτω video και θα διαπιστώσετε όλα όσα σας λέμε…

 

Αφησε το σχόλιο σου

Η Διεύθυνση email σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία μαρκάρονται με *

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Lost Password

Close