Στο «φως» το πόρισμα για το τροχαίο του Παντελίδη – Τι μένει στο «σκοτάδι»

Στο «φως» το πόρισμα για το τροχαίο του Παντελίδη – Τι μένει στο «σκοτάδι»

«Φωτιά» είναι το πόρισμα-έκθεση πραγματογνωμοσύνης για το θανατηφόρο τροχαίο με τον Παντελή Παντελίδη, που συγκλόνισε το πανελλήνιο. Ωστόσο, το πόρισμα δεν δίνει απάντηση στο φλέγον ερώτημα σχετικά με το ποιος ήταν ο οδηγός του μοιραίου τζιπ την ώρα του δυστυχήματος.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το πολυσέλιδο πόρισμα, το μαύρο Mercedes είχε αναπτύξει ταχύτητα μεγαλύτερη των 118 χιλιομέτρων την ώρα, δεν υπήρξαν ίχνη φρεναρίσματος στο οδόστρωμα και το όχημα έφυγε από τον δρόμο, χωρίς να υπάρξει κάποια παρεμβολή άλλου αυτοκινήτου. Επιπλέον, ως αιτία παρουσιάζεται ο ανθρώπινος παράγοντας και όχι κάποια μηχανική βλάβη ή κατασκευαστικό λάθος του δρόμου. Αυτό, ωστόσο, που δεν προσδιορίζεται στις σελίδες του πορίσματος είναι ποιος οδηγούσε το αυτοκίνητο.

«Έχοντας υπόψη όλα τα παραπάνω υπολογίστηκε ότι η ελάχιστη ταχύτητα με την οποία κινούνταν το αυτοκίνητο τη στιγμή του δυστυχήματος ήταν 118 χιλιόμετρα την ώρα. Από τον λεπτομερή μακροσκοπικό – οπτικό έλεγχο προκειμένου να εξεταστούν τα συστήματα διεύθυνσης, ανάρτησης και λοιπά συστήματα για να διαπιστωθεί αν αυτά λειτουργούσαν κανονικά πριν το δυστύχημα δεν διαπιστώσαμε ότι υπήρχαν προβλήματα στα συστήματα του αυτοκινήτου», επισημαίνει το πόρισμα και συνεχίζει:

Το τροχαίο δυστύχημα, οφείλεται μόνο σε ανθρώπινο παράγοντα και συγκεκριμένα σε όποιον οδηγούσε το ΙΚΥ- 4245 Ι.Χ αυτοκίνητο τη στιγμή του δυστυχήματος. Όποιος οδηγούσε, αφού αρχικά εκινείτο επί της γέφυρας εξόδου του πρώην ανατολικού αερολιμένα Αθηνών προς τη λεωφόρο Βουλιαγμένης με κατεύθυνση προς Αθήνα για κάποιο λόγο έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου και συγκρούστηκε με τον εμπρόσθιο δεξιό τροχό πάνω στο υπερυψωμένο τσιμεντένιο τοιχίο.

«Τα πιθανά αίτια που προκάλεσαν την εκτροπή από την κανονική πορεία του οχήματος κατά την άποψη μας ήταν τα ακόλουθα.1) Κάποιο πρόβλημα που παρουσιάστηκε στον οδηγό όπως ξαφνικό πρόβλημα υγείας, ζάλη, καρδιακό επεισόδιο, επιληπτικό επεισόδιο, κατανάλωση ποσότητας αλκοόλ, χρήση απαγορευμένων ουσιών. 2) Κόπωση ή υπνηλία του οδηγού, στιγμιαία απόσπαση προσοχής όπως κινητό τηλέφωνο, τυχόν ακατάλληλη ταχύτητα που είχε αναπτύξει ο οδηγός», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Με λίγα λόγια, οι πραγματογνώμονες αρκούνται απλώς στο να σημειώσουν ότι στην αυτοψία της Τροχαίας αναφέρεται ως οδηγός ο Παντελής Παντελίδης.

Ως εκ τούτου, το εν λόγω πόρισμα αλλάζει τα δεδομένα της υπόθεσης, με την οικογένεια του τραγουδιστή να είναι έτοιμη να καθορίσει τις επόμενες νομικές κινήσεις της.

newspost

Αφησε το σχόλιο σου

Η Διεύθυνση email σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία μαρκάρονται με *

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Lost Password

Close