Ένας ακόμα μήνας πέρασε με το Σύνδεσμο Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ) να ανακοινώνει αύξηση των πωλήσεων σε μια αγορά που απέχει μακράν από τον παλιό καλό καιρό. Θα μπορούσε κανείς να πει ότι ακόμα και έτσι υπάρχει μία μικρή μεν, αλλά συνεχής άνοδος, από την άλλη όμως ο όγκος των πωλήσεων είναι τέτοιος που δεν αφήνει περιθώρια να ελπίζει κανείς στη διατήρηση της «νεότητας» του στόλου των αυτοκινήτων που κυκλοφορούν στην Ελλάδα, με ότι αυτό συνεπάγεται από την άποψη της ασφάλειας και των εκπομπών ρύπων.

Παραθέτουμε την ανακοίνωση του ΣΕΑΑ: Με βάση τα πρωτογενή στοιχεία και την επεξεργασία του ΣΕΑΑ, τον Ιούλιο 2017 οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών παρουσίασαν αύξηση 19,7%, ως προς τον Ιούλιο 2016. Συνολικά, στο επτάμηνο Ιανουαρίου-Ιουλίου 2017 οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών είναι αυξημένες κατά 8,0% ως προς το αντίστοιχο διάστημα του 2016.

Σημειώνεται πως η αγορά αυτοκινήτου κατά το πρώτο επτάμηνο του 2017 βρίσκεται 61,3% χαμηλότερα ως προς το μέσο όρο προ κρίσης (2000-2009). Στα καινούργια φορτηγά παρατηρείται αύξηση (+20,0%) από τις αρχές του έτους, ως προς την ίδια περίοδο πέρυσι, ενώ στα καινούργια δίκυκλα (πλέον των 50 cc) οι ταξινομήσεις παρουσιάζουν μείωση κατά 24,5% ως προς 2016.