Πες αντίο στο λεκέ από φράουλα και κεράσι με αυτά τα 3 tips

Πες αντίο στο λεκέ από φράουλα και κεράσι με αυτά τα 3 tips
    

Αν οι βιταμίνες από τα φρούτα σου κατέληξαν στα ρούχα σου πάρε χαρτί και μολύβι

Εκεί που γευόσουν ένα μπολ με νόστιμες κι απολαυστικές φρέσκιες φράουλες, συνέβη το μοιραίο που ήθελε την φράουλα να βρίσκει σωτήριο έδαφος στην καινούρια σου μπλούζα. We know the struggle γι’ αυτό προτού πανικοβληθείς, διάβασε πώς μπορείς να σώσεις τα αγαπημένα σου ρούχα από αυτό το κατακόκκινο -πλην όμως απολαυστικό- κακό (aka λεκέ).

  1. Τρέξε στην κουζίνα και φτιάξε ένα μείγμα από γάλα και λεμόνι και αν δεν έχεις γάλα, μπορείς να το αντικαταστήσεις με λίγη μαγειρική σόδα. Πέρασε το υγρό μείγμα πάνω στο λεκέ και τρίψε καλά χρησιμοποιώντας ένα καθαρό σφουγγαράκι για τα πιάτα. Στη συνέχεια, γύρισε το ρούχο από την ανάποδη πλευρά και ξέπλυνε τον λεκέ καλά με κρύο νερό.
  2. Σε περίπτωση που ο λεκές δεν είναι τόσο φρέσκος όσο τα φρούτα που απολάμβανες και έχει ήδη ξεραθεί, δεν έχεις παρά να τον απομακρύνεις με ένα μη αραιωμένο διάλυμα αμμωνίας προτού τον μουλιάσεις σε μια λεκάνη με ζεστό νερό. Μετά βάλε το ρούχο σου κανονικά στο πλυντήριο.
  3. Εάν η φράουλα βρήκε στόχο το λευκό σου μπλουζάκι, το οποίο τυχαίνει να ανήκει στην κατηγορία των ευαίσθητων υφασμάτων, τρίψε το λεκέ με χυμό λεμονιού και αμέσως μετά με οινόπνευμα.

Επιχείρηση φράουλα is over.

quenn

Αφησε το σχόλιο σου

Η Διεύθυνση email σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία μαρκάρονται με *

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Lost Password

Close