Πατάτες πενταράτες ναξιώτικες

Πατάτες πενταράτες ναξιώτικες

Υλικά

  • 1 ½ κιλό πατάτες Νάξου
  • ½ κιλό κρεμμύδια ξερά
  • μπόλικο ελαιόλαδο Άλτις Κλασικό για το τηγάνι
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (προαιρετικά)
  • 100 γρ. γραβιέρα Νάξου τριμμένη
  • αλάτι
Εκτέλεση
  1. Πλύντε καλά τις πατάτες και κόψτε τις σε λεπτές φέτες (αν θέλετε μαζί με τη φλούδα τους). Καθαρίστε και κόψτε το κρεμμύδι σε πολύ λεπτές φέτες. Αλευρώστε τις αν θέλετε. Ρίξτε το 1 με 1 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο σε ένα μέτριο αλλά βαθύ τηγάνι, αφήστε το να θερμανθεί καλά και τηγανίστε τις πατάτες.
  2. Μόλις αρχίζουν να παίρνουν χρώμα προσθέστε και τις αλευρωμένες φέτες των κρεμμυδιών και συνεχίστε το τηγάνισμά τους. Όταν τα κρεμμύδια χρυσίσουν και γίνουν τραγανά. με προσοχή τα βγάζετε όλα (πατάτες και κρεμμύδια) και τα ρίχνετε σε μία πιατέλα. Προσθέτετε αλάτι και την τριμμένη γραβιέρα και σερβίρετε.

Αφησε το σχόλιο σου

Η Διεύθυνση email σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία μαρκάρονται με *

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Lost Password

Close