Πατάτες φούρνου α λα MeGousta…αλλιώτικες και πεντανόστιμες !!!

Πατάτες φούρνου α λα MeGousta…αλλιώτικες και πεντανόστιμες !!!

Έτσι για να ξεφύγουμε λίγο από τις κλασσικές πατάτες φούρνου.
Τρώγονται ευχάριστα σκέτες ή συνοδεύοντας ένα ψητό κρέας.

Υλικά

  • 8-10 πατάτες μέτριες, κομμένες σταυρό και μετά στη μέση(όπως είναι στη φωτογραφία)
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες (κόψτε στη μέση και αφαιρέστε πρώτα τη φύτρα)
  • 1 κ.σ απαλή μουστάρδα
  • 1 κλωναράκι φρέσκο δενδρολίβανο ή 1/2 κ.σ ξερό
  • 1 κ.γ γλυκιά πάπρικα
  • 2 κ.σ θρούμπι ή θυμάρι ή ρίγανη
  • λίγο πιπέρι καγιέν (προαιρετικά)
  • Το χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι (αν δεν είναι ζουμερό βάλτε 2)
  • 3/4 του φλιτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι του νερού λευκό ξηρό κρασί (αν δεν έχουμε βάζουμε νερό)
  • 1 κ.σ αλάτι, 1/2 κ.γ πιπέρι
  • 1 κ.γ κοφτό κουρκουμά

Εκτέλεση:

Βάζουμε όλα τα υλικά εκτώς του λεμονιού (αυτό το ρίχνουμε 5 λεπτά πρίν σβήσουμε το φαγητό)
σε μία λεκανίτσα ή ένα μεγάλο μπολ να χωράνε τα υλικά και τα ανακατεύουμε καλά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα για 10 λεπτά.
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μέτριο ταψί (δεν προσθέτουμε άλλα υγρά)
και ψήνουμε για 1 ώρα στη μεσαία σχάρα του φούρνου.

Σημείωση:

Επειδή ο κάθε φούρνος κάνει διαφορετικό ψήσιμο καλό είναι πριν
τον κλείσετε να δοκιμάσετε μία πατάτα για να κρίνετε αν θέλει κι άλλο ψήσιμο ή όχι.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και γάστρα με την διαφορά ότι
15-20 λεπτά πριν κλείσετε το φούρνο ξεσκεπάζετε για να
ροδίσουν οι πατάτες.

1 σχόλιο

Αφησε το σχόλιο σου

Η Διεύθυνση email σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία μαρκάρονται με *

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Lost Password

Close