Οδηγίες χρήσης για βέργες ραβδοσκοπίας

Οδηγίες χρήσης για βέργες ραβδοσκοπίας

Η μονή βέργα είναι ένα επαγγελματικό ραβδοσκοπικό όργανο ανίχνευσης . και χρειάζεται συγκεκριμένη τεχνική για να λειτουργήσει σωστά.
Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνουμε είναι να μάθουμε να την κρατάμε σωστά την βέργα , η σωστή θέση που πρέπει να την κρατάμε είναι στο ύψος του στήθους και ανάμεσα τους , με μια μικρή κλήση προς τα κάτω ώστε η κεραία της βέργας να δείχνει ευθεία μπροστά μας σε θέση αναζήτησης .
Στην συνέχεια τις πρώτες 10 μέρες θα πρέπει να πειραματιστούμε σε ελεγχόμενες τεχνίτες έρευνες που θα δημιουργήσει ο χειριστής.
Ξεκινάμε με αντικείμενα που κρύβουμε οι ίδιοι μέσα στο σπίτι μας που στην συνέχεια ξεκινάμε να κάνουμε έρευνα με την μονή βέργα , θα πρέπει να δούμε το ραβδοσκοπικό όργανο να δείχνει κατεύθυνση προς τα σημεία που έχουμε κρύψει τα αντικείμενα , όσο πλησιάζουμε προς τους στόχους, θα προσέξουμε ότι η βέργα θα αρχίσει κινείτε και να κλειδώνει από δεξιά προς τα αριστερά .
Φτάνοντας στο σημείο μηδέν , που βρίσκονται τα αντικείμενα θα παρατηρήσουμε ότι η κεραία της βέργας θα ακουμπήσει στο αριστερό μας στήθος , σε αυτό το σημείο η βέργα θα μείνει κλειδωμένη και θα παρατηρήσουμε ότι και να κινηθούμε λίγα εκατοστά σε διαφορετική κατεύθυνση η βέργα θα παραμείνει στην θέση της . Αυτό ονομάζετε κλείδωμα και είναι το σημείο εντοπισμού ( μηδέν ).
Είναι πολύ σημαντικό στην αρχή να χρησιμοποιούμε ( μάρτυρες ) ότι αντικείμενο έχουμε κρύψει , το ίδιο υλικό θα πρέπει να το κρατάμε στο χέρι που χειριζόμαστε την βέργα , αυτό θα μας κάνει στην αρχή να μένουμε συγκεντρωμένοι στον στόχο που ψάχνουμε ,και είναι μια ουσιαστική τεχνική που δεν πρέπει να την αγνοήσουμε .
Παρατηρήσεις
1. Όταν ψάχνουμε σε περιορισμένο εσωτερικό χώρο ,προτείνατε να χρησιμοποιούμε την μικρή κεραία , αφαιρώντας την προέκταση . Στην περίπτωση που δυσκολευόμαστε να εντοπίσουμε τους στόχους , μπορούμε να κάνουμε έρευνα και με την μεγάλη κεραία .
2. Αν και με την μεγάλη κεραία δυσκολευόμαστε να εντοπίσουμε τους στόχους , μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το ενισχυτή που συνδέετε στην μονή βέργα , με τον ενισχυτή αυξάνουμε την αγωγιμότητα της βέργας και είναι πολύ ευκολότερος ο εντοπισμός των στόχων .
3. Τα αντικείμενα που επιθυμούμε να κρύψουμε , προτείνετε να είναι από ευγενή μέταλλα , χρυσό , ασήμι , χαλκός .
4. Η θέση που θα κρύψουμε τους στόχους θα πρέπει να είναι επιφανειακοί και σε σημεία με οπτικό πεδίο .
Εφόσον ολοκληρώσουμε όλη την διαδικασία της πρώτης τεχνικής και έχουμε μάθει να εντοπίζουμε τα αντικείμενα που κρύβουμε εμείς οι ίδιοι τότε περνάμε στην δεύτερη φάση της εκπαίδευσης μας .
Η δεύτερη φάση της εκπαίδευσης είναι να βάλουμε κάποιον άλλο να μας κρύψει αντικείμενα στο σπίτι μας χωρίς να ξέρουμε τα σημείο που τα έχει τοποθετήσει .Πάντα οι στόχοι θα πρέπει να είναι επιφανειακοί και όχι κοντά σε άλλα αντικείμενα με την ίδια αγωγιμότητα ώστε να μην μπερδεύουν τον χειριστή στον εντοπισμό .
Αφού ολοκληρωθεί και αυτή η διαδικασία , και ο χειριστής εντοπίζει τα κρυμμένα αντικείμενα , τότε περνάμε στο τελευταίο εκπαιδευτικό στάδιο , που είναι ο εντοπισμός και ο διαχωρισμός σε φυσικό περιβόλων εξωτερικού χώρου .
Σε αυτό το τελικό στάδιο θα πρέπει να βγούμε σε εξωτερικό χώρο και να βάλουμε κάποιον να μας θάψει στο έδαφος τρία αντικείμενα , χρυσό , ασήμι , χαλκό , σε βάθος δέκα εκατοστά του μέτρου , και σε απόσταση δέκα μέτρα ανά μεταξύ τους .
Στην συνέχεια ξεκινάμε την έρευνα τοποθετώντας την βέργα σε θέση αναζήτησης και στην μέση του περιβάλλον χώρου που μας έχουν κρύψει τα τρία αντικείμενα , ξεκινάμε την έρευνα με τον πρώτο μάρτυρα , πχ ( χρυσό ) και κάνουμε μια περιστροφή γύρο από τον εαυτό μας σίγα σίγα .
Θα δούμε ότι αμέσως η βέργα αρχίζει και μας δείχνει μια κατεύθυνση , σταματάμε την περιστροφή μας στο σημείο που η κεραία μας κλειδώνει στην κατεύθυνση , αρχίζουμε να βαδίζουμε προς το σημείο που είναι το θαμμένο αντικείμενο , όσο πλησιάζουμε η βέργα θα αρχίζει να κάνει και μια μικρή ταλάντωση ,που εξαρτάτε από τον όγκο του αντικείμενου που μας έχουν κρύψει .
Όταν φτάσουμε στο σημείο μηδέν η κεραία της βέργας θα στραφεί αμέσως στο αριστερό μας στήθος και θα κλειδώσει , ακριβός σε αυτό το σημείο η βέργα μας δείχνει το σημείο ( μηδέν )που είναι θαμμένο το αντικείμενο .
Έτσι θα συνεχίσουμε και στους υπόλοιπους στόχους που μας έχουν κρύψει ώσπου να τους εντοπίσουμε .
Παρατηρήσεις
1. Σε πολλούς χειριστές στο σημείο μηδέν η κεραία της βέργα περιστρέφεται κυκλικά πολύ γρήγορα και δεν κλειδώνει , αυτή η λειτουργία δεν είναι λάθος και έχει να κάνει με τον χειριστή .
2. Ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο είναι ότι η βέργα κάνει τελείως διαφορετική συμπεριφορά στον εντοπισμό του κάθε μετάλλου, πχ στον εντοπισμό του χρυσού η βέργα κάνει ποιο αργές κινήσεις , στο ασήμι ποιο γρήγορες και στον χαλκό είναι ακόμα γρηγορότερες ,( θα αναλύσουμε παρακάτω την συμπεριφορά τις βέργας στον διαχωρισμό ) .
3. Προτείνετε την βέργα να την βαστάμε στο δεξή χέρι , αν είμαστε δεξιόχειρας , και στο αριστερό αν είμαστε αριστερόχειρας .
Μέτρηση βάθους
Για να βγάλουμε το βάθος που βρίσκετε θαμμένο το αντικείμενο που έχουμε εντόπιση θα πρέπει εκεί που έχει κλειδώσει η βέργα στο αριστερό μας στήθος να κάνουμε βήματα προς τα πίσω ώσπου η κεραία της βέργας να δείξει ευθεία μπροστά μας .
Όσα βήματα κάναμε προς τα πίσω μέχρι να γίνει ευθεία η κεραία , τόσο είναι και το βάθος με μια μικρή απόκλιση 10 με 15 εκατοστά ( +) η ( – ) .
Επιβεβαίωση στόχου
Σημαντικό είναι όταν εντοπίζουμε ένα στόχο να περνούμε και μετρήσεις ακόμα από διαφορετικές κατευθύνσεις , για να επιβεβαιώνουμε τον στόχο, πχ αν ξεκινήσαμε την έρευνα από βορά προς νότο , να ξανακάνουμε την διαδικασία της έρευνας και από αντίθετη κατεύθυνση .
Μέτρηση όγκου αντικείμενου
Για να μπορέσουμε να μετρήσουμε ο όγκο του θαμμένου αντικείμενου που έχουμε εντόπιση θα πρέπει να κάνουμε την εξής διαδικασία, στο σημείο μηδέν χαράζουμε ένα σταυρό που οι γραμμές του να έχουν μήκος περίπου δυο μέτρα.
Καθόμαστε στο κέντρο του σταυρού με την βέργα σε θέση κλειδώματος, και ξεκινάμε να προορούμε από το κέντρο προς τα έξω πανό σε μια μια γραμμή, η κεραία θα αρχίσει να ξεκλειδώνει από το στήθος μας, και θα αρχίζει να μας δείχνει στην ευθεία όσο προοράμε προς τα έξω από το κέντρο.
Στο σημείο που θα γίνει ευθεία χαράζουμε μια κάθετη γραμμή πάνω στην οριζόντια γραμμή του σταυρού στο έδαφος , με τον ίδιο τρόπο κάνουμε και στις επόμενες τρις γραμμές του σταυρού .
Ακόμα μια τεχνική που μπορεί να φανεί χρήσιμη για να βρούμε τον όγκο του θαμμένου αντικείμενου είναι , να τοποθετήσουμε δίπλα από τον στόχο και σε απόσταση 3 μέτρα κάποιο αντικείμενο όμοιας αγωγιμότητας . Αν το ραβδοσκοπικό όργανο ακυρώσει τον στόχο και μας δείξει το αντικείμενο που τοποθετήσαμε εμείς , σημαίνει ότι ο όγκος του στόχου είναι μικρότερος από αυτόν που τοποθετήσαμε εμείς .
Μέτρηση απόστασης ( αφορά βέργες με κεραίες σπιράλ η ταλάντωσης )
Η μέτρηση της απόστασης μπορεί να μετρηθεί με την ταλάντωση που κάνει η κεραία της βέργας .καθόμαστε στο σημείο που δείχνει κατεύθυνση η κεραία και αρχίζουμε να μετράμε τις ταλαντώσεις , κάθε μια ταλάντωση με επιστροφή ,είναι και ένα βήμα απόστασης ,προτείνετε η κεραία με σπείρα να χρησιμοποιείτε αν κάνουμε χρήση σε βέργες τύπου Γ .
Στις ευθείες βέργες μπορούμε να μετρήσουμε το βάθος με ταλάντωση και χωρίς σπιράλ κεραία , στις ευθείες βέργες για να κάνει ταλάντωση θα πρέπει να έχουν μήκος το λιγότερο 60 εκατοστά. Όσο ποιο μακριά είναι ο στόχος τόσο ποιο ασθενές ταλαντώσεις θα κάνει η κεραία , αντίθετα οι κοντινοί στόχοι κάνουν ποιο έντονη ταλάντωση, η απόσταση που μπορεί να εντοπίσει εξαρτάται από την βέργα και τον τύπο, αλλά και ένα άλλο δεδομένο είναι η ποσότητα .
Κινήσεις κεραίας
Η μονή βέργα σε κάθε εντοπισμό κάνει διαφορετικές κινήσεις , φανερώνοντας στον χειριστή την ταυτότητα του αντικειμένου .
1. Όταν η κεραία από την βέργα κλειδώνει στο αριστερό στήθος μας έχει εντοπίσει το σημείο μηδέν που βρίσκετε το αντικείμενο που ψάχνουμε .
2. Όταν η κεραία της βέργας δείχνει μια κατεύθυνση , μας δείχνει την πορεία που πρέπει να ακολουθήσουμε .
3. Όταν η κεραία της βέργας κινείτε δεξιά αριστερά χωρίς να σταθεροποιείτε σε μια κατεύθυνση , μας δείχνει ότι κάνει ανίχνευση του χώρου χωρίς να εντοπίζει στόχο .
4. Όταν η κεραία της βέργας κάνει γρήγορο άνοιγα προς τα δεξιά και κλειδώνει στον δεξή ώμο μας , σημαίνει ότι ο περιβόλων χώρος που ερευνούμε , έχει μεγάλη οξείδωση και μεταλλεύματα έκτος από αυτό που ψάχνουμε .
5. Όταν η κεραία τις βέργας είναι κηδόμενη στο αριστερό στήθος και αμέσως σε λίγα δευτερόλεπτα αλλάξει κατάσταση και αρχίζει ξανά να ανιχνεύει σε άλλη κατεύθυνση , σημαίνει ότι ο πρώτος στόχος που εντοπίσαμε ακυρώθηκε αυτόματα από την βέργα και ψάχνει να εντοπίσει έναν άλλο στόχο στον περιβόλων χώρο που ερευνούμε.
6. Όταν η κεραία της βέργας κλειδώσει στο αριστερό στήθος και αρχίζει να κάνει ταλάντωση με ταυτόχρονη αύξηση της θερμοκρασίας στην λαβή , τότε σημαίνει ότι ο στόχος που εντόπισε είναι πολύ μεγάλος με υψηλή αγωγιμότητα .
7. Όταν η λαβή της βέργας δημιουργήσει ξαφνική αύξηση θερμοκρασίας κατά την ώρα της ανιχνεύσεις που δεν έχει σταθεροποιηθεί ακόμα η κεραία σε κάποια κατεύθυνση , σημαίνει ότι στον περιβάλλων χώρο υπάρχει μεγάλο αντικείμενο υψηλής αγωγιμότητας .
8. Όταν η κεραία της βέργας δεν ανταποκρίνεται με καμιά κίνηση στον περιβάλλων χώρο που ερευνούμε , σημαίνει ότι δεν λαμβάνει καμιά εκπομπή η μαγνητική έλξη από κάποιο αντικείμενο στην συγκεκριμένη περιοχή .
9. Όταν ξεκινάμε την έρευνα σε ένα χώρο και βάζουμε την βέργα σε θέση αναζήτησης και αμέσως η κεραία αρχίζει και περιστρέφετε κυκλικά χωρίς να σταματήσει , τότε σημαίνει ότι η κεραία είναι πάνω σε μαγνητικό πεδίο .Προτείνεται να κάνουμε λίγα βήματα μακριά από το συγκεκριμένο σημείο .
10. Όταν η βέργα δεν ανταποκρίνεται κάθε φορά που την βάζουμε σε θέση αναζήτησης , τότε πιθανόν να θέλει αποφόρτιση .
Ενισχυτής βέργας
Οι βέργες μπορούν να συνδεθούν και με ενισχυτή σήματος ώστε να αυξήσουν την ενέργεια και την αγωγιμότητα του χειριστή και της βέργας .Ο ενισχυτής συνδέεται στην λαβή της βέργας και μια μικρή τάση ρεύματος ( 6 v ) – ( 9 v )- ( 12 v )( εξαρτάτε από τον ενισχυτή ),h ενέργεια περνά μέσα στην λαβή προκαλώντας της μια ηλεκτρική αντίδραση στην κεραία, η παροχή ρεύματος που μετατρέπετε σε συχνότητα όμοια με τα ευγενή μέταλλα που κάνει την κεραία της βέργας να λαμβάνει σήματα των θαμμένων αντικειμένων πολύ ποιο έντονα .
Ο ενισχυτής είναι ένα επιπλέων βοήθημα σε όλους όσους ξεκινούν την τέχνη της ραβδοσκοπίας και θέλουν να μειώσουν τα λάθη από ψευδής στόχους , οι ενδείξεις της βέργας όταν είναι συνδεμένη με τον ενισχυτή είναι πολύ ποιο ξεκάθαρες και ποιο κατανοητές σε νέους χειριστές.
Ο ενισχυτής πολλαπλασιάζει την απόσταση και το βάθος έρευνας ακόμα και σε πολύ δύσκολες εδαφικές και ατμοσφαιρικές συνθήκες , ενισχύει των διαχωρισμό των μετάλλων και απορρίπτει σε μεγάλο βαθμό τους ψευδείς στόχους .πχ πετρώματα , οξειδώσεις ,υγρασία , ξηρότητα ,κλπ .
Παρατηρήσεις
Χρήσιμο είναι ο χειριστής να ξέρει να δουλεύει την βέργα και χωρίς ενισχυτή , ώστε τον ενισχυτή να τον χρησιμοποιεί στο τέλος της έρευνας ως επιβεβαίωση του στόχου .
Ενισχυτές εδάφους
Όλα τα ραβδοσκοπικά όργανα μπορούν να συνδυαστούν και να συνεργαστούν με κάποιους τύπους ενισχυτών εδάφους .Οι ενισχυτές εδάφους λειτουργούν με κάποιες συγκεκριμένες συχνότητες εκπομπών στο έδαφος που ενισχύουν την μαγνητικές εκπομπές των θαμμένων αντικειμένων , με αποτέλεσμα τα ραβδοσκοπικά όργανα να λαμβάνουν εντονότερα τα μαγνητικά κύματα που ενεργοποιούν οι ενισχυτές εδάφους από πολύ μεγάλη απόσταση και βάθος .
Αυτή η κατηγορία των ενισχυτών είναι κατάλληλη για να εντοπίζουμε αντικείμενα σε μεγάλες αποστάσεις και σε μεγάλο βάθος αποφεύγοντας τα ψευδής σήματα που δημιουργούνται από ειδικές καταστάσεις .
Αποφορτίστε απορρίψεων εδάφους
Οι ενισχυτές απορρίψεων είναι ένα απαραίτητο εργαλείο για όλα τα ραβδοσκοπικά όργανα , κάθε φορά που εντοπίζουμε ένα στόχο , τοποθετούμε πάνω στο σημείο μηδέν τον αποφορτιστεί εδάφους και καρφώνουμε τις γειώσεις στο εδάφους σε απόσταση ενός μέτρου περίπου , στην συνέχεια ενεργοποιούμε τον ενισχυτής και αμέσως μηδενίζει όλους τους ψευδές στόχους , εκπομπές πετρωμάτων , εκπομπές από ρίζες δέντρων , οξειδώσεις , μαγνητικά πεδία , μη ευγενή μέταλλα .
Οι αποφορτίστε εδάφους είναι κατάλληλοι για να μηδενίζουν τις ψευδές εκπομπές , και να ενισχύουν τις πραγματικές εκπομπές από αντικείμενα που βρίσκονται θαμμένα .
Αποφόρτιση βεργών
Σε πολλούς χειριστές συμβαίνει ξαφνικά να σταματήσει το ραβδοσκοπικό όργανο να λειτουργεί , και σε κάθε προσπάθεια που κάνουν για να επαναφέρουν την λειτουργία του οργάνου να μην τα καταφέρουν πιστεύοντας ότι το ραβδοσκοπικό όργανα έπαθε κάποια βλάβη .
Αυτό συμβαίνει για πολλούς λόγους , ένας και ποιο σημαντικός λόγος είναι ,ότι το ραβδοσκοπικό όργανο μπορεί να έχει αποφορτιστεί , η απλός να έχει φορτίσει με ενέργεια άλλου ατόμου , για αυτό έχω αναφέρει πολλές φορές ότι το ραβδοσκοπικό όργανο που δουλεύουμε δεν πρέπει να το αγγίζει κανείς άλλος έκτος από εμάς .
Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να το αποφορτίσουμε τελείως και να ξεκινήσουμε από την αρχή όλες τις διαδικασίες φόρτισης από την αρχή .Παίρνουμε έναν μαγνήτη κατά προτίμηση (μαγνήτες νεοδυμίου) σε μέγεθος αναπτήρα και τον τοποθετούμε δίπλα στην λαβή του ραβδοσκοπικού οργάνου , σε απόσταση τέτοια ώστε να μην κολλήσει πάνω στην λαβή , το ακριβές σημείο τοποθέτησης του μαγνήτη είναι στο σημείο που ξεκινά η έλξη χωρίς να κολλήσει στην λαβή .
Αφήνουμε σε αυτή την κατάσταση τον μαγνήτη και το ραβδοσκοπικό όργανο για 4 με 6 ώρες , στην συνέχεια αφαιρούμε τον μαγνήτης και ξεκινάμε κανονικά την λειτουργία του ραβδοσκοπικού οργάνου .
Σε κάθε έρευνα που κάνουμε θα παρατηρήσουμε ότι το ραβδοσκοπικό όργανο θα λειτουργεί και καλύτερα ώσπου να φτάσει στην πλήρη φόρτωση της ενέργειας μας .
Μήκος κεραιών – ελεγχόμενη απόσταση έρευνας
Στα περισσότερα επαγγελματικά ραβδοσκοπικά όργανα οι κεραίες είναι κατασκευασμένες με ειδικούς συνδέσμους σύνδεσης για επιλεκτική τοποθέτηση μήκους κεραιών.
Ανάλογα την απόσταση που θέλουμε να ερευνήσουμε τοποθετούμε και την ανάλογη κεραία με το συγκεκριμένο μήκος , στους εξωτερικούς χώρους θα πρέπει να τοποθετούμε το μακρύτερο μήκος των κεραιών , αντίθετα σε εσωτερικούς χώρους θα πρέπει να χρησιμοποιούμε της κεραίες με το μικρότερο μήκος .
Τεχνικές εντοπισμού υγρών στοιχειών & κενών
Τα περισσότερα επαγγελματικά ραβδοσκοπικά όργανα κατασκευάζονται με ειδικά αγώγιμα μέταλλα για να μπορούν πολύ εύκολα να εντοπίζουν ευγενή μέταλλα που βρίσκονται θαμμένα η επιφανειακά . σε αυτά τα ραβδοσκοπικά όργανα για να εντοπίσουμε υγρά στοιχεία που βρίσκονται στο υπέδαφος θα πρέπει να εξακολουθήσουμε την διαδικασία των ( μαρτύρων ) .
Η διαδικασία είναι πολύ απλή και γρήγορη , αν ψάχνουμε για νερό πχ , μπορούμε στο ίδιο χέρι που βαστάμε την λαβή του ραβδοσκοπικού οργάνου να τοποθετήσουμε μέσα στην παλάμη μας ένα μικρό μπουκαλάκι που στο εσωτερικό του να έχει νερό . Με αυτόν το τρόπο το ραβδοσκοπικό όργανο θα ανιχνεύει μόνο αυτό που επιθυμούμε , η ιδία μέθοδος είναι για να ψάξουμε για Κενό .
Θα παρατηρήσουμε ότι η συμπεριφορά της κεραίας είναι πολύ διαφορετική από όταν ψάχνει για μέταλλα, με εντατική εκπαίδευση ο χειρίστης δεν θα χρειάζεται μάρτυρες μια που οι κινήσεις της κεραίας θα αρχίσει να γίνεται κατανοητή προς τον χειριστή .
Παρατηρήσεις
Όπως έχω αναφέρει και σε πολλά συγγράμματα μου οι μάρτυρες είναι ψυχολογικό θέμα και δεν είναι ουσιαστικό , το ουσιαστικό μέρος είναι η συγκέντρωση τις σκέψεις σε αυτό που επιθυμούμε να βρούμε. Οι κινήσεις των κεραιών είναι διαφορετικές για το κάθε είδος αντικείμενου που ανιχνεύουν , με αποτέλεσμα ο χειριστής με την εμπειρία του να μπορεί να ξεχωρίζει την ταυτότητα του κάθε θαμμένου η επιφανειακού αντικείμενου που επιθυμεί να ερευνά και να εντοπίζει .
Τεχνικές απορρίψεων με μάρτυρες
Όπως έχω αναφερθεί σε προηγούμενα συγγράμματα μου , μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ένα στόχο που εντοπίσαμε με την τεχνική των απορρίψεων, πχ στο σημείο που εντοπίσαμε ένα πιθανό πολύτιμο αντικείμενο ( χρυσό ) .
Για να επιβεβαιώσουμε τον στόχο θα πρέπει να κάνουμε φυσικές απορρίψεις αν δεν έχουμε τον προμηθευτή τον αποφορτιστεί εδάφους ,
Ξεκινάμε τις απορρίψεις αλλάζοντας χέρι στην βέργα , από το δεξί χέρι την τοποθετούμε στο αριστερό , , στην αριστερή παλάμη που βαστάμε την βέργα τοποθετούμε ένα ένα μέταλλο από αυτά που δεν μα ενδιαφέρουν ,χαλκό , σίδηρο , νικέλιο κλπ .αν η κεραία τις βέργα δεν στραφεί στο σημείο που είχαμε εντοπίσει τον στόχο , τότε σημάνει ότι ο στόχος είναι πραγματικός και εξακολουθεί να υφίσταται.
Στην περίπτωση που η κεραία εντοπίσει τον στόχο με έναν μάρτυρα απόρριψης έκτος από τον επιθυμητό που είχαμε βρει με το δεξί χέρι , τότε πιθανόν ο στόχος να μην είναι πραγματικός και να μας έχουν ξεγελάσει κάποιες εδαφικές καταστάσεις.
Τεχνικές επιβεβαίωση με μάρτυρες
Αν χρησιμοποιούμε μάρτυρες στην ανίχνευση που κάνουμε και εντοπίσουμε έναν στόχο , και επιθυμούμε να επιβεβαιώσουμε την ταυτότητα του αντικείμενου , μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ακόμα μια τεχνική που θα μας δώσει την πλήρη εικόνα του θαμμένου στόχου.
Έχοντας εντοπίσει έναν στόχο με την χρήση ενός μάρτυρα πχ ( χρυσό ) και με το δεξή μας χέρι την χρήσει του ραβδοσκοπικού οργάνου , αφήνουμε τον μάρτυρα ( χρυσό ) και βάζουμε στην θέση του στην παλάμη μας ένα αντικείμενο από σίδηρο .
Αν το ραβδοσκοπικό όργανο μας πάει στο σημείο μηδέν που εντοπίσαμε τον στόχο με το χρυσό μάρτυρα , τότε το ραβδοσκοπικό όργανο μας δείχνει ότι εκτός από χρυσό στο σημείο υπάρχει και σίδηρο . Όπως είναι εμφανές σε αυτή την περίπτωση αν ψάχναμε για λίρες , σίγουρα οι λίρες είναι τοποθετημένες μέσα σε ένα μεταλλικό κουτί .Έτσι επιβεβαιώνουμε με ακόμα μια τεχνική την ταυτότητα του θαμμένου αντικείμενου που έχουμε εντοπίσει .
Τεχνικές επιβεβαίωσης φυσικής αποφόρτισης
Μια ακόμα τεχνική επιβεβαίωσης είναι να αποφορτίσουμε το έδαφος στο σημείο μηδέν που έχουμε εντόπιση στον στόχο, αυτό μπορούμε να το κάνουμε με τέσσερις χάλκινους πασσάλους 60 εκατοστά ο καθένας .
Τετραγωνίζουμε το σημείο μηδέν και καρφώνουμε τους πασσάλους 30 εκατοστά στο έδαφος με απόσταση μεταξύ του ένα μετρό, τους αφήνουμε περίπου 10 λεπτά και του αφαιρούμε από το έδαφος , και στην συνεχεία ξεκινάμε ξανά την μέτρηση με το ραβδοσκοπικό όργανο.
Με αυτή την τεχνική αποφορτίζουμε το έδαφος από ψευδής στόχους ελευθερώνοντας τις καθαρές εκπομπές των θαμμένων αντικειμένων, η διαδικασία της αποφόρτισης έχει διάρκεια 5’ λεπτά , μετά θα πρέπει να το ξανακάνουμε αν δεν προλάβουμε σε αυτό το χρονικό διάστημα .
Τεχνικές αποφόρτισης μαγνητικών πεδίον
Αν διαπιστώσου ότι στο σημείο μηδέν που έχουμε εντόπιση το ραβδοσκοπικό όργανο συμπεριφέρεται παράξενα και δεν λειτουργεί όπως συνήθως , πιθανόν να βρισκόμαστε πάνω σε κάποιο μαγνητικό πεδίο .Σε αυτή την περίπτωση μπορούμε να τοποθετήσουμε ένα μαγνήτη σε αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που έχουμε εντόπιση τον στόχο , και σε απόσταση τουλάχιστον 10 μέτρα .Με αυτόν τον τρόπο θα εξασφαλίσουμε να ελευθερωθεί το σημείο μηδέν από το μαγνητικό πεδίο , και να μεταφερθεί στο σημείο με τον μαγνήτη .
Ώρες έρευνας
Όπως έχω και σε πολλά συγγράμματα μου οι καλύτερες ώρες για να κάνουμε έρευνα είναι οι νυχτερινές, και αυτό συμβαίνει γιατί τις νυχτερινές ώρες έχουμε λιγότερες παρεμβολές στην ατμόσφαιρα και τα ραβδοσκοπικά όργανα δεν μπερδεύονται με ψευδής σήματα , πχ ασύρματα δίκτυα , κινητά τηλεφώνα , ηλεκτρικές εκπομπές , κλπ .
Χρονικό διάστημα χρήσης ραβδοσκοπικών οργάνων
Ο χειριστής δεν θα πρέπει να κάνει χρήσης στα ραβδοσκοπικά όργανα περισσότερο από μισή έως μια ώρα την ημέρα , και μια φορά τον μήνα θα πρέπει να γίνεται οριστική παύση τουλάχιστον για δυο μέρες .
Διπλές βέργες ραβδοσκοπίας τύπου ( Γ )
Στα ραβδοσκοπικά όργανα τύπου ( βέργες Γ ) μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όλες τις παραπάνω τεχνικές , με την μόνη διαφορά ότι στο σημείο μηδέν οι βέργες σχηματίζουν ( Χ ) το αναφερόμενο σταύρωμα .
Γενικές πληροφορίες
Η ραβδοσκοπία στηρίζετε στην διαίσθηση και στον οραματισμό , όλες οι παραπάνω τεχνικές είναι ένα βοηθητικές και πρέπει να συνδυάζονται με τις εσωτερικές δυνάμεις του ανθρώπου , η συγκέντρωση σε κάθε έρευνα που επιθυμούμε να κάνουμε παίζει τον μεγαλύτερο παράγοντα στο να έχουμε θετικά αποτελέσματα .
Προσωπικό μήνυμα
Όλες οι παραπάνω οδηγίες προέρχονται μόνο από προσωπικές μου εμπειρίες μέσα από πολλά χρόνια ερευνών και πειραματισμών .
Σας εύχομαι κάθε επιτυχία στην έρευνες σας ruten

Αφησε το σχόλιο σου

Η Διεύθυνση email σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία μαρκάρονται με *

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Lost Password

Close