Από τη Σάμο στo Netflix: To success story του Ted Sarandos

Το House of Cards σίγουρα το ξέρετε, έστω και ακουστά. Ίσως και το Orange is the New Black. Τον Τεντ Σαράντος όμως τον ξέρετε; Πιθανότατα όχι. Κι όμως, είναι ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Netflix, στο οποίο έχει το πόστο του επικεφαλής περιεχομένου. Και έχει μία πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία πίσω του.

Γράφει ο Σπύρος Πιστικός

Ο Τεντ Σαράντος Τζούνιορ γεννήθηκε στις 30 Ιουλίου του 1964 στο Φοίνιξ της Αριζόνα. Ο πατέρας του λεγόταν επίσης Τεντ Σαράντος και ήταν ηλεκτρολόγος, ενώ η μητέρα του ασχολείτο με τα οικιακά. Το επίθετο «Σαράντος» έχει τη δική του ιστορία, και την είχε αποκαλύψει ο ίδιος σε παλαιότερη συνέντευξή του στην εφημερίδα «Έθνος»: ο παππούς του από την πλευρά του πατέρα του ονομαζόταν Κυριαζάκης και είχε μεταναστεύσει ως παιδί από τη Σάμο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Άλλαξε το επώνυμό του σε «Σαράντος», επειδή αυτό ήταν ένα πολύ δημοφιλές όνομα στη Σάμο.

Μετά το σχολείο, ο Σαράντος ξεκίνησε να σπουδάζει δημοσιογραφία στο Arizona State University, ενώ παράλληλα δούλευε σε ένα βιντεοκλάμπ. Το 1983, σε ηλικία μόλις 19 ετών, παράτησε τις σπουδές του για να αναλάβει τη διεύθυνση του βιντεοκλάμπ. Και αυτή ήταν μόνο η αρχή.

Από τα βιντεοκλάμπ στο Netflix