Νηστίσιμη τούρτα σοκολάτα

Νηστίσιμη τούρτα σοκολάτα

Υλικά

Για 4-6 άτομα

Για τη βάση

160 γραμμάρια φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
100 γραμμάρια αμύγδαλο σε σκόνη
200 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
ξύσμα από ½ πορτοκάλι
1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
160 γραμμάρια ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο

Για τη γέμιση

400 γραμμάρια ταχίνι
50 γραμμάρια μέλι
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
400 γραμμάρια κουβερτούρα, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
400 γραμμάρια φρέσκο χυμό πορτοκαλιού

Για το σερβίρισμα

κακάο σκόνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Για τη βάση

Παίρνουμε ένα μπολ και ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το χυμό πορτοκαλιού και κατόπιν τα υπόλοιπα υλικά μαζί ανακατεύοντας με το χέρι, με το σύρμα. Με αυτό το μείγμα βγαίνουν 5 περίπου 5 δίσκοι  διαμέτρου 20 εκ. και πάχους 0,5 εκ. Ψήνουμε το μείγμα της βάσης στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω κάτω για 12 λεπτά περίπου.

Για τη γέμιση
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το χυμό πορτοκαλιού και το αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Αναμειγνύουμε πολύ καλά ανακατεύοντας και προσθέτουμε το ταχίνι το μέλι και το ξύσμα συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Για τη συναρμολόγηση γέμισης – βάσης
Σε ένα τσέρκι 20 εκ. τοποθετούμε τον πρώτο δίσκο, απλώνουμε μία δόση κρέμας και καλύπτουμε με τον δεύτερο δίσκο. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με τους υπόλοιπους δίσκους και την υπόλοιπη κρέμα. Αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα την οποία απλώνουμε και περιφερειακά. Αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει. Πασπαλίζουμε με κακάο και γαρνίρουμε με ζαχαρωμένα λουλούδια.

Αφησε το σχόλιο σου

Η Διεύθυνση email σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία μαρκάρονται με *

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Lost Password

Close