Το μπισκοτογλυκό της Ελένης!

Το μπισκοτογλυκό της Ελένης!

Τι χρειαζόμαστε:
3 πακέτα τετράγωνα μπισκότα πτι μπερ
1 και 1/2 πακέτο μαργαρίνη
300 γρ ζάχαρη
110 γρ κακάο
5 αυγά
1 βανίλια
1 σφηνοπότηρο κονιάκ
γάλα εβαπορέ για τα μπισκότα
τρούφα για το στόλισμα του γλυκού

Πώς το κάνουμε:
1.Ετοιμάζουμε μια σάλτσα σοκολάτας ως εξής:
2.Λιώνουμε τη μαργαρίνη σε κατσαρόλα, πάνω σε χαμηλή φωτιά.
3.Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το κακάο και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.
4.Κτυπάμε τα αυγά σ’ένα πιάτο και τα ρίχνουμε μέσα στην κρέμα που έχουμε κατεβάσει από τη φωτιά.
5.Ανακατεύουμε γοργά με σύρμα για να μην ψηθούν τα αυγά.
6.Προσθέτουμε το κονιάκ και τη βανίλια,ανακατεύουμε και η κρέμα είναι έτοιμη.
7.Ζεσταίνουμε ελαφρά το γάλα,μουσκεύουμε μπισκότα και φτιάχνουμε μία στρώση στο πυρέξ.
8.Αλείφουμε με σάλτσα σοκολάτας και επαναλαμβάνουμε με άλλες δύο στρώσεις μπισκότα-σάλτσα σοκολάτας.
9.Πασπαλίζουμε το γλυκό με τρούφα σοκολάτας και το αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει.

Λίγα μυστικά ακόμα:
Τα μπισκότα τα βάζετε και τα βγάζετε αμέσως από το γάλα για να μην λασπώσουν.

Αφησε το σχόλιο σου

Η Διεύθυνση email σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία μαρκάρονται με *

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Lost Password

Close