Μαθήματα Αρχαίων Ελληνικών, Λεξικά, Πολυτονικό Σύστημα

Μαθήματα Αρχαίων Ελληνικών, Λεξικά, Πολυτονικό Σύστημα

Πάντα υπάρχει τρόπος να φρεσκάρεις ή να μάθεις τα Αρχαία Ελληνικά. Αφιέρωσε λίγα λεπτά την ημέρα, θα μάθεις πολλά σε ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα, αν υπάρχει θέληση, θα βρεθεί και χρόνος. Ακολουθούν ιστοχώροι, όπου υπάρχει οπτικοακουστικό υλικό στην Αρχαία Ελληνική Γλωσσα, λεξικά νεοελληνικών και αρχαίων και φυσικά η εκμάθηση του πολυτονικού συστήματος.

  1. Αρχαία Ελληνικά
  2. Μαθήματα Αρχαίων Ελληνικών για Ενήλικες.
  3. ΜΑΘΗΜΑ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΝΝΑ ΤΖΙΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ.
  4. ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ – ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΑΛΦΑΒΗΤΟΝ ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ.
  5. Διαδραστικά σχολικά βιβλία παρέχουν όλα τα σχολικά βιβλία, όπου θα βρείτε αρχαια ελληνικά του Γυμνασίου και του Λυκείου κλπ.
  6. Γραμματική Αρχαίας Ελληνικής του Μιχ. Χ. Οικονόμου.

Λεξικό της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας και Νεοελληνικής

Λεξικό της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας
Ψηφιακή έκδοση σε βάση δεδομένων του Ενδιάμεσου Λεξικού της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας (An Intermediate Greek-English Lexicon, 1889) των Henry George Liddell & Robert Scott, όπως κυκλοφόρησε εκσυγχρονισμένο σε νεοελληνική μετάφραση το 2007 από τις εκδόσεις «Πελεκάνος» με τον τίτλο Επιτομή του Μεγάλου Λεξικού της Ελληνικής Γλώσσης. Οι δυνατότητες αναζήτησης μετατρέπουν το σπουδαίο αυτό έργο σε εύχρηστο εργαλείο για τη μελέτη της αρχαίας ελληνικής γλώσσας.

Λεξικό της κοινής νεοελληνικής είναι ένα σύγχρονο και πλήρες ερμηνευτικό, ορθογραφικό και ετυμολογικό λεξικό της νέας ελληνικής. Εκδόθηκε τον Δεκέμβριο του 1998 από το Ινστιτούτο Νεοελληνικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Πολυτονικό σύστημα

Στην ιστοσελίδα “Κίνησης Πολιτῶν γιὰ τὴν Ἐπαναφορὰ τοῦ Πολυτονικοῦ Συστήματος” θα βρείτε πληροφορίες για το πολυτονικό σύστημα και σύνδεσμο εκμάθησης τονισμού “Ὁ τονισμὸς σὲ δέκα ἁπλὰ μαθήματα”.

 

 

Αφησε το σχόλιο σου

Η Διεύθυνση email σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία μαρκάρονται με *

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Lost Password

Close