Κέικ (cake) σοκολάτας χωρίς γλουτένη

Κέικ (cake) σοκολάτας χωρίς γλουτένη

  • 250γρ. αμύγδαλο
  • 60γρ. κακάο
  • ½ κ.γ. σόδα
  • ½ κ.γ. μπέικιν
  • 3 αυγά
  • 140γρ. ελαιόλαδο
  • 130γρ. γάλα αμυγδάλου
  • 130-150γρ. μέλι
  • ½ κουβερτούρα NESTLE DESSERT σε κομματάκια (100γρ.)

Για τη γκανάζ:

  • ½ κουβερτούρα NESTLE DESSERT ψιλοκομμένη (100 γρ.)
  • 65γρ. γάλα αμυγδάλου
  • 15γρ. ζάχαρη
  • 20γρ. ελαιόλαδο

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 160°C βαθμούς.
  2. Ανακατέψτε σε ένα μπολ το αμύγδαλο, το κακάο, τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ. Στη συνέχεια, προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τη κουβερτούρα και ανακατέψτε καλά. Τέλος, προσθέστε και την κουβερτούρα NESTLE DESSERT και ανακατέψτε ξανά.
  3. Βουτυρώστε και πασπαλίστε με κακάο μια φόρμα για κέικ διαμέτρου 20 εκ.
  4. Αδειάστε το μίγμα στο ταψάκι και ψήστε για 50-55 λεπτά.
  5. Για τη γκανάζ: Βάλτε το γάλα με τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι και αφήστε το να πάρει βράση.
  6. Ρίξτε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα NESTLE DESSERT και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
  7. Αφήστε λίγο να κρυώσει και προσθέστε το ελαιόλαδο. Στη συνέχεια, ανακατέψτε καλά και αφήστε να κρυώσει.
  8. Σερβίρετε το κέικ σας με τη γκανάζ.

Αφησε το σχόλιο σου

Η Διεύθυνση email σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία μαρκάρονται με *

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Lost Password

Close