Κέικ (cake) χωρίς αυγά και βούτυρο

Κέικ (cake) χωρίς αυγά και βούτυρο

  • 1 φλιτζάνι  ζάχαρη
  • 1 ½ κουταλιά κονιάκ
  • 1 ½ κουταλιά ξίδι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.γ σόδα
  • ξύσμα από δυο πορτοκάλια
  • 2/3 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
  • 2 κουβερτούρες NESTLE DESSERT (400γρ)
  • ¼ φλιτζάνι λάδι
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 3 κ.γ μπέικιν πάουντερ
  • 3 ½ φλιτζάνια αλευρι

  1. Σε ένα μπολ βάλτε ζάχαρη, λάδι, ξίδι, κονιάκ, αλάτι, ξύσμα από 2 πορτοκάλια, βανίλια και ανακατέψτε πολύ καλά με ένα κουτάλι για να λιώσει η ζάχαρη.
  2. Μέσα στο χυμό διαλύστε τη σόδα και προσθέστε τα στο μίγμα. Ρίξτε τη μία λιωμένη κουβερτούρα NESTLE DESSERT (200γρ.) και προσθέστε το νερό.
  3. Κοσκινίστε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και ρίξτε τα στο μίγμα ανακατεύοντας με τη σπάτουλα.
  4. Αδειάστε το μίγμα σε μία καλά λαδωμένη μικρή φόρμα και ψήστε στον αέρα στους 150°C – 160°C για 30 λεπτά.
  5. Κόψτε οριζοντίως το κέικ και απλώστε την υπόλοιπη λιωμένη κουβερτούρα NESTLE DESSERT (200γρ.)
Συμβουλή του Σεφ: Σερβίρετε με ζάχαρη άχνη.

Αφησε το σχόλιο σου

Η Διεύθυνση email σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία μαρκάρονται με *

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Lost Password

Close