Αυξήσεις-σοκ σε βενζίνη και πετρέλαιο: Τι συμβαίνει, τιμές

Αυξήσεις-σοκ σε βενζίνη και πετρέλαιο: Τι συμβαίνει, τιμές

Γιατί θα υπάρξουν αυξήσεις σε βενζίνη και πετρέλαιο; Πόσο θα πάνε οι τιμές;

Μετά από τα διπλά τέλη κυκλοφορίας για τους ιδιοκτήτες ΙΧ έρχεται και νέα λυπητερή με αύξηση στην βενζίνη.

Σημαντική αυξήσεις σε βενζίνη και πετρέλαιο θα διαπιστώσουμε στα βενζινάδικα.

Η αύξηση έχει να κάνει τόσο με την αύξηση των διεθνών τιμών της βενζίνης, όσο και με την ισοτιμία ευρώ / δολαρίου.

Οι αυξήσεις στις διεθνείς τιμές του πετρελαίου τις τελευταίες ημέρες είναι συνεχείς. Οι προβλέψεις μάλιστα λένε ότι θα σταθεροποιηθούν το επόμενο διάστημα πάνω από τα 40 δολάρια / βαρέλι. Με δεδομένο ότι η τιμές έπεσαν το περασμένο διάστημα ακόμη και κάτω από τα 30 δολάρια όλα δείχνουν ότι σε σχέση με τις σημερινές τιμές λιανικής προβλέπεται το επόμενο διάστημα σημαντική αύξηση.

Θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι τιμές ως και κάτω από 1,20 θα πρέπει να τις ξεχάσουμε, ενώ οι τιμές θα διαμορφωθούν κοντά στο 1,35 ή και περισσότερο.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκτέλεσης του πετρελαίου Brent καταγράφηκαν με τιμή 40,26 δολ το βαρέλι, σημειώνοντας μείωση κατά 58 σεντς από το τελευταίο κλείσιμο.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, οι τιμές του πετρελαίου Brent αυξήθηκαν κατά 5,5% στη διάρκεια της συνεδρίασης κερδίζοντας συνολικά ποσοστό 49% της αξίας τους, έναντι του χαμηλού επιπέδου των τιμών που καταγράφηκε στις 20 Ιανουαρίου.

Η τιμή του αμερικανικού πετρελαίου προέλευσης Δυτικού Τέξας καταγράφηκε στα 37,37 δολ το βαρέλι μειωμένη κατά 53 σεντς σε σύγκριση με το τελευταίο κλείσιμο και έχοντας ανακτήσει ποσοστό 43% της αξίας της, από το χαμηλό που κατέγραψε στις 11 Φεβρουαρίου.

Αναφορικά με τη ζήτηση πετρελαίου, οι εισαγωγές του πετρελαίου στην Κίνα αυξήθηκαν 19,1% μεταξύ του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου στα 31,80 εκατ τόνους (περίπου 8 εκατ βαρέλια ημερησίως), παρά την αρνητική τάση που διαμορφώνεται γύρω από την πορεία των κινεζικών εξαγωγών. Η αύξηση της ζήτησης πετρελαίου στην Κίνα αποδίδεται σε ανάγκες για εισαγόμενο ραφιναρισμένο πετρέλαιο, αλλά και στη μείωση της εσωτερικής παραγωγής αργού πετρελαίου επισημαίνουν αναλυτές της αγοράς στη Σιγκαπούρη.

Στο επίπεδο της διεθνούς δυναμικής για την αύξηση των τιμών, είχαν ουσιαστικό ρόλο οι δηλώσεις του Ρώσου υπουργού Ενέργειας, σύμφωνα με τις οποίες θα πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ των χωρών-μελών του ΟΠΕΚ και άλλων πετρελαιοπαραγωγικών χωρών, με αντικείμενο το «πάγωμα» της παραγωγής, μεταξύ της 20ης Μαρτίου και της 1ης Απριλίου.

Χθες το απόγευμα και οι πετρελαιοπαραγωγικές χώρες της Νότιας Αμερικής, δήλωσαν ότι θα συναντηθούν προκειμένου να συζητήσουν τρόπους, που θα βοηθήσουν στην αύξηση των τιμών του πετρελαίου.

Την εκτίμηση ότι οι τιμές του πετρελαίου θα ανακάμψουν στο επίπεδο των 50 δολ το βαρέλι μέχρι το τέλος του χρόνου, εξέφρασε ο Γκάρι Ρος, υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρίας συμβουλευτικών υπηρεσιών PIRA, με έδρα τη Νέα Υόρκη, με τη θετική αυτή εξέλιξη να υποστηρίζεται -σύμφωνα με την ίδια εκτίμηση- και από τη μείωση της προσφοράς πετρελαίου, από τις ηγετικές πετρελαιοπαραγωγικές χώρες του ΟΠΕΚ.

Αφησε το σχόλιο σου

Η Διεύθυνση email σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία μαρκάρονται με *

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Lost Password

Close