6 σημάδια που δείχνουν ότι είσαι πιο έξυπνη από τον μέσο όρo

6 σημάδια που δείχνουν ότι είσαι πιο έξυπνη από τον μέσο όρo

Aν μέχρι τώρα πίστευες πως τα έξυπνα status στα social media είναι μια σημαντική ένδειξη του πόσο έξυπνος είναι κανείς, πλανάσαι πλάνην οικτρά.

Αυτό που ισχύει στην πραγματικότητα, είναι ότι οι ενδείξεις για το IQ κάποιου είναι – σύμφωνα με τις έρευνες – πολύ πιο απλά πράγματα από αυτά που νομίζεις. Εντάξει υπάρχουν και ορισμένα κλισέ (όπως το χιούμορ), αλλά και κάποια ακόμα bullets, τα οποία μπορείς να βάλεις στο βιογραφικό σου αν θες να ξέρουν πόσο έξυπνη είσαι/

Από την άλλη, στην περίπτωση που νιώθεις πως όλοι γύρω σου είναι ηλίθιοι, ιδού η ευκαιρία σου να επιβεβαιωθείς.

1. Είσαι σαρκαστική

Σύμφωνα με μια έρευνα, ο σαρκασμός ενισχύει τη δημιουργική σκέψη και απαιτεί μια αρκετά υπολογίσιμη εγκεφαλική δραστηριότητα. Για να παράξεις ή να αποκωδικοποιήσεις τον σαρκασμό, τόσο ο πομπός όσο και ο δέκτης του, πρέπει να ξεπεράσουν την ψυχολογική απόσταση – αντίφαση μεταξύ της κυριολεκτικής και της μεταφορικής σημασίας των σαρκαστικών εκφράσεων. Αυτή είναι μια διαδικασία που ενεργοποιεί και προωθεί τη δημιουργική σκέψη – η έρευνα τα λέει, όχι εγώ.

2. Είσαι πολύγλωσση

Αν μιλάς περισσότερες από δύο γλώσσες, μειώνεται η πιθανότητα να πάθεις Alzheimer ή άνοια, ενώ επηρεάζεται και η αποτελεσματικότητα και η ανάπτυξη του εγκεφάλου (θετικά εννοείται).

3. Είσαι το μεγαλύτερο παιδί

Το μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας τείνει να σκοράρει υψηλότερα σε τεστ IQ σε σχέση με τα αδέρφια του, σύμφωνα με μια έρευνα. Αυτό βέβαια δεν έχει να κάνει με γονίδια, αλλά με το οικογενειακό περιβάλλον.

4. Είσαι αριστερόχειρας

Μόνο το 10% του πληθυσμού της Γης είναι αριστερόχειρες και οι έρευνες έχουν δείξει πως αυτή δεν είναι η μόνη τους διαφορά από τους υπόλοιπους, αλλά έχουν και ελαφρώς καλύτερες γνωστικές δεξιότητες από τον μέσο άνθρωπο.

5. Είσαι αστεία

Οι άνθρωποι με χιούμορ είναι πιο ελκυστικοί επειδή έχουν ισχυρή ικανότητα λεκτικής νοημοσύνης και αφηρημένης συλλογιστικής. Για να κάνεις ένα αστείο ουσιαστικά ενώνεις την πραγματικότητα με κάτι που δημιουργείς, φτιάχνοντας μια σύνδεση που για τους άλλους είναι “αδύνατη”, ανάμεσα σε δύο ανόμοια πράγματα που τελικά ταιριάζουν, γεγονός που απελευθερώνει ενδορφίνες όταν γελάς. Αν μπορείς να το κάνεις αυτό παραπάνω από συχνά, τότε μάλλον είσαι πιο έξυπνη από τον μέσο όρο.

6. Αμφιβάλλεις για την εξυπνάδα σου

Σύμφωνα με μια θεωρία της ψυχολογίας, το “Dunning-Kruger effect”, αλλά και τον Σωκράτη (τον δικό μας τον αρχαίο, ναι), οι έξυπνοι άνθρωποι είναι πιο πρόθυμοι και ικανοί να διορθώσουν τα δικά τους λάθη. Αν, λοιπόν, δε νιώθεις και τόσο έξυπνη και κυνηγάς συνεχώς τα λάθη σου, μάλλον είσαι λίγο εξυπνότερη από τους υπόλοιπους.

ladylike

Αφησε το σχόλιο σου

Η Διεύθυνση email σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία μαρκάρονται με *

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Lost Password

Close